Over dobbelt så mange vil læse til lærer i Jelling

2.700 ansøgere har fået tilbudt, at de kan blive lærere. Det er 14 pct. flere end sidste år. I Jelling har 138 pct. flere søgt læreruddannelsen.

Sidste år var der 52, som blev optaget på lærer-uddannelsen i Jelling. I år er tallet 124. Det er en stigning på 138 procent.

Men også i Esbjerg og Haderslev vil flere være lærer – trods uroen omkring Folkeskolereformen. I Esbjerg er optaget steget fra 124 til 142 (+ 15 pct) og i Esbjerg fra 71 til 84 (+ 18 pct.)

-Det er godt nyt for skolerne i Region Syddanmark, at flere og flere unge ser lærergerningen som et attraktivt valg, for de senere år har der været mangel på lærere. Nu kan vi for andet år i træk tage flere studerende ind på begge vores udbudssteder, og det er jeg glad for, siger prorektor Alexander von Oettingen, UC Syd, som omfatter læreruddannelse i både Haderslev og Esbjerg.

Selv om optaget er steget er der stadig enkelte ledige studiepladser på læreruddannelsen i Haderslev og Esbjerg. De øvrige uddannelser til pædagog, sygeplejerske, fysioterapeut med mere kan melde fuldt hus.