Parti uddelte asylspray – og fik stærke reaktioner

Lørdag uddelte Danskernes Parti såkaldt asylspray i Haderslev. Det var der stærke og meget forskellige reaktioner på.

Asylsprayen er i virkeligheden en hårspray, som Danskernes Parti har valgt at kalde asylspray. Den er tænkt til kvinder, der vil forsvare sig mod eksempelvis en voldtægtsmand.

Der blev uddelt omkring 100 sprayflasker. Det gav stærke reaktioner.

quote

En ting er holdningen om, at vi ikke har kapaciteten eller en holdning om, at nogen måske ikke passer ind i vores kultur. Men at lave det til en joke – det er ikke okay.

Charlotte Bech, Silkeborg

- Jeg synes det er svinsk, det de lukker ud. Jeg er simpelthen så forarget. Jeg kan ikke finde ord for, hvor forarget jeg er, sagde Helle Byg til TV SYD, da hun var blevet tilbudt asylsprayen.

Andre blev personligt ramt af lørdagens happening.

- Der er jo ikke nogen der kommer her for sjov. De har været igennem så meget, og så få at vide, at de er så uønskede, at vi er nødt til at have en spray mod dem. En ting er holdningen om, at vi ikke har kapaciteten eller en holdning om, at nogen måske ikke passer ind i vores kultur. Men at lave det til en joke – det er ikke okay, sagde en grådkvalt Charlotte Bech, der har nære venner med familie i en flygtningelejr.

Det var ikke tilfældigt at Danskernes Parti uddelte sprayen i Haderslev. Her mener partiet nemlig, at der er en større fare for forulempelser og voldtægt end i byer, hvor der ikke ligger et asylcenter.

Formand Daniel Carlsen fra Danskernes Parti stod for uddelingen af sprayen, som blev præsenteret som et lovligt alternativ til pebersprayen.

- Jeg synes ikke, det er en provokation. Vi går ind og tackler et reelt problem i samfundet, hvor mange danskere føler sig utrygge. Dels på grund af, at der er mange migranter i landet. Dels på grund af, at man ikke har mulighed for at forsvare sig selv. 

Der blev uddelt omkring 100 asylsprays i Haderslev.
Der blev uddelt omkring 100 asylsprays i Haderslev.
Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Den holdning blev også delt blandt flere modtagere af asylsprayen i Haderslev.

- Det er skide godt. Det passer skide godt til mine holdninger og min mening. Det er jo dem vi beskytter os imod lige i øjeblikket, forklarede Diana Nielsen.

Danskernes Parti blev stiftet i 2011, og partiet håber at komme i Folketinget ved næste valg.