Vejle-drab: Måske er der sendt falske SMS'er

Anklageren mener blandt andet, at den 41-årige tiltalte eksmand i sagen om drabet på Hediga Morad sendte sms’er fra hendes telefon som røgslør.

Sagen om det formodede drab på 34-årige Hediga Morad fre Vejle i oktober 2015 startede fredag ved Retten i Nykøbing Falster.

På anklagebænken sidder kvindens 41-årige eksmand, som er tiltalt for at have dræbt hende – selvom der ikke er fundet noget lig.

I retssagen lagde anklager Anne Marie Fink blandt andet vægt på en række sms’er sendt mellem parret i dagene og månederne op til, at Hediga Morad forsvandt. Sms’er, der viser, at de to havde et noget stormfuldt forhold.

quote

Dagens bevisførelse har vist, at de havde et forhold, der kørte frem og tilbage. Der var gode og dårlige dage, men det er ikke nødvendigvis et bevis

Henrik Stagetorn, forsvarer

 

- Hvis du går i kort tøj, er det for at jeg skal hade dig. Du går umuligt ud i byen i det tøj, hvor barmen næsten er ude, og man næsten kan se trusserne, står der blandt andet i en af beskederne fra eksmanden til den forsvundne kvinde.

Men ifølge forsvarer Henrik Stagetorn, så beviser sms’erne ikke nødvendigvis, at den 41-årige eksmand har slået Hediga Morad ihjel.

- Dagens bevisførelse har vist, at de havde et forhold, der kørte frem og tilbage. Der var gode og dårlige dage, men det er ikke nødvendigvis et bevis, sagde han til TV ØST, kort efter fredagens retsmøde var afsluttet.

Forsvarer: Vi ved ikke, om hun er død

Anklagemyndigheden mener også, at den tiltalte selv sendte en afskedsbesked til sig selv fra Hediga Morads telefon, dagen efter hun forsvandt, for at skjule, at han havde slået hende ihjel.

- Du skal heller ikke finde mig nu. Når jeg er faldet til ro, så vil jeg ringe til dig af mig selv og fortælle dig, min skat, at jeg har savnet dig, stod der blandt andet i beskeden.

Men her understregede forsvareren, at vi reelt ikke ved, om Hediga Morad er død.

- Det, der gør sagen speciel, er, at man ikke har et lig. Hvis der overhovedet er et lig. Så man ved ikke, hvordan hun skulle være afgået ved døden, hvor henne eller hvornår, sagde Henrik Stagetorn.

 

Ikke nogen overraskelser

Sagen forløb stille og roligt, og der kom ifølge forsvareren ikke noget på bordet, som de ikke havde regne med.

- Det er gået som forventet. Der er kommet de spørgsmål, som vi havde forberedt os på, sagde han.

Syriskfødte Hediga Morad forsvandt 9. oktober 2015. Hun boede i Vejle med sine to børn, men den dag tog hun toget fra Jylland mod Vordingborg for at aflevere børnene hos sin eksmand, hvor de skulle holde efterårsferie.

Hediga Morad ankom til stationen kort før midnat. Det er det sidste sted, hun med sikkerhed er set i live.

Næste retsmøde i sagen er på onsdag.