Pengeregn over sydjyske ildsjæle

Tre sydjyske projekter har modtaget støtte til frivillige projekter, der møder stor lokal opbakning.

18 projekter har på landsplan modtaget støtte fra Realdania-kampagnen ’Underværker’, der tildeler økonomisk støtte til ildsjæle og projekter, der møder stor støtte i lokalmiljøet. Tre af de projekter, som har modtaget støtte, er fra Sydjylland. Varde Sommerland har modtaget i alt 625.000 kroner.

- Vi er frivillige, så vi har jo hænderne helt oppe over hovedet. Det er et kæmpe projekt, siger Lasse Frøkjær Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Varde Sommerlands Laug.

Det gamle sommerland har ligget øde hen siden 2002, men lauget fik det gjort offentlig tilgængeligt i 2012. Med den økonomiske støtte vil man skabe rum til leg, læring og friluftsaktiviteter.

- Vi vil lave et stede, der kommer så mange som muligt til gode, derfor har vi også haft mange samarbejdspartnere. Vi ville gerne skabe et sted, hvor folk i alle aldre kan komme og være aktive på den ene eller anden måde, siger Lasse Frøkjær Madsen.

Varde Park Løb, Center for Sundhedsfremme, Naturcenteret i Varde, flere skoler og en landskabsarkitekt har også været en del af projektet.

Næsten i mål

Pengene skal blandt andet bruges på at lave en gangbro, der skal sno sig gennem landskabet og skabe forbindelse mellem de forskellige aktivitetetsområder. Med støtten er projektet næsten i mål.

- Vi har valgt at dele projektet op, hvor vi stadig skal finde penge til nogle få af aktiviteterne. Men hovedprojektet kan blive finansieret nu, så det er rigtig dejligt, siger Lasse Frøkjær Madsen.

I Skovlund har man modtaget 200.000 kroner til renovering af medborgerhuset, som skal huse teaterforeningen og den lokale ungdomsklub. I Gram har de modtaget 500.000 kroner til der skal bruges på at omdanne et tidligere posthus til forsamlingshus.

Underværker

Underværker er en Realdania-kampagne, som målrettet har støttet ildsjæles arbejde siden 2011.

Projektet støtter alle slags projekter i det byggede miljø.

Det er muligt at søge økonomisk støtte løbende frem til udgangen af 2017.

Læs mere om kampagnen på underværker.dk