Pensionist-par får husleje-stigning på 23 pct.

75-årig Eva Elise Jensen og hendes samlever kan se frem til en huslejestigning på 23 pct., fordi deres rækkehus i Skovparken skal total-renoveres, så det kan bruges af handicappede. Men de er ikke handicappede.

Afdeling 22 i boligforeningen Bolia har 140 lejligheder, som skal moderniseres. 36 af lejligheder skal bygges om til handicapboliger – og de stiger mest. Men det finder beboerne uretfærdigt.

Direktør Per Nielsen, Bolia, Kolding, forklarer, at de 36 lejligheder som gennemrenoveres får nyt bad, nyt køkken, bedre adgangsforhold og nyt tag. Derfor stiger huslejen med 23 pct.

- Jeg kan godt forstå, at 1400 kr. om måneden føles som en høj stigning. Men de får mere end de andre. De øvrige får ikke et køkken med. Og når der er differentieret brugsværdi, skal der også være  plads til at de kan betale. Så når vi er færdige med det hele, skulle vi gerne have nogenlunde samme husleje.

Renoveringen skal til ur-afstemning.

Formand for afdeling 22 i Skovparken, John Folmer Thomsen, sig til TV SYD, at han forstår beboerne i de 36 boliger, som skal totalrenoveres.

- De er jo alle pensionister, og de skal fraflytte deres lejligheder i fire til fem måneder og så komme tilbage til en huslejestigning på 23 pct.  Det er der ikke mange pensionister, der kan finansiere, siger han til TV SYD.

 

Beboerformand og direktør om store huslejestigninger i Kolding.