Pølsemand: Farvel Horsens!

Pølsemand smider hotdoggen i skraldespanden efter halvandet års kamp mod Horsens Kommune om afgift på regnvand.

Egon Henneberg er ikke vred. Han er nået dertil, at han nærmest kun kan grine af den sag han i halvandet år har kørt med Horsens Kommune.

For halvandet år siden opførte Egon Henneberg en pølsevogn på sin egen grund nær sit hus i Hatting.  Han søgte alle tilladelser og åbnede pølsevognen i oktober 2014.

Han skulle betale 70.000 kr. for afledning af spildevand, men udover det ville kommunen have 50.000 kroner for også at aflede regnvandet, der falder på pølsevognens tag. Lige meget om regnvandet blev ledt ned i kloakken eller bare ud på jorden ved siden af pølsevognen.

- Det er rimeligt nok, at jeg skal betale for afledning af spildevand, sagde Egon Henneberg dengang til TV SYD, - men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de skal have penge for regnvandet også.

I det sidste halvandet år har Egon Henneberg altså forsøgt at overbevise Horsens Kommune om det urimelige i situationen, men uden held. Og nu har han besluttet at lukke pølsevognen.

- Jeg spurgte kommunen, om jeg ikke bare skulle tage den pølsevogn og køre den ud af kommunen, men så sagde de, at jeg skulle søge tillladelse til at fjerne den først, siger Egon Henneberg med en hovedrysten.

- Jeg er målløs over, at man ikke kan løse det lille problem. Jeg forstår ikke, at man ikke kan kigge på de regler, for 120.000 kroner, det er en kæmpe udgift for en pølsevogn.

Formanden for Teknik og Miljø-udvalget i Horsens Kommune,  Ole Pilgaard Andersen (DF) er ligeså træt af pølsevognshistorien som Egon Henneberg. Blot mener han, Egon Henneberg skulle betale regnvandsafgiften.

- For det første, så er det en beslutning, der er truffet af Horsens Vand, der står for vandtilslutningen, og det er en selvejende institution, så jeg forstår ikke, hvorfor det er Horsens Kommune, Egon Henneberg er vred på, siger Ole Pilgaard Andersen til TV SYD. Han er dog helt enig i den måde, Horsens Vand har håndteret sagen på.

- Den samme afgift skal alle andre virksomheder i kommunen også betale, og man kan da ikke bare lave dispensation for en enkelt pølsevogn. Så bliver det jo noget værre rod, siger Ole Pilgaard Andersen fredag til TV SYD.

Men det er Egon Henneberg ligeglad med. Han er så færdig med Horsens kommune, at han ikke bare nøjes med at lukke pølsevognen.

- Nu har vi rykket det store firma ud af kommunen og til Juelsminde, ejendommen er sat til salg, og så skal jeg have kørt den grill ud af byen også, siger Egon Henneberg fredag til TV SYD.

Den ene fuldstidsansatte og de to løst ansatte i pølsevognen, er blevet fyret.