Politi er både jule- og lygtemænd for at holde tyvene fra døren

Sikringsrådgivere fra Syd- og Sønderjyllands Politi er i julehumør og deler både gode råd og tænd og sluk-ure ud til husejere, så mørket ikke lokker tyveknægte til.

Når husejere i denne tid  ser fremmede gå rundt og kigge intenst på kvarterets villaer, er det ikke nødvendigvis indbrudstyve. Det er måske politiet.

Sikringsrådgivere fra Syd- og Sønderjyllands Politi tager nemlig tyvens briller på og kigger på udvalgte villakvarterer mellem klokken 17.00 og 21.00  frem til jul. Her vil de have øje for huse, der er oplagte mål for indbrudstyve.

Ejeren får en flyer og en brochure "Hvor mørk er din hverdag?" i  postkassen. Flyeren fortæller, at politiet har kigget forbi, og brochuren giver samtidig ti gode råd om, hvad ejeren kan gøre for at sikre boligen bedre mod indbrud.

Tidspunktet er valgt, fordi det er i denne tid, at der statistisk set er størst risiko for indbrud.

Mørke og åbenlyst forladte huse er oplagte modtagere af de 200 gratis tænd og sluk-ure, som energiselskabet SE har sponseret til kampagnen. SE er i forvejen samarbejdspartner med politiet om forebyggelse og opklaring af tyverier af elektricitet.

Tiltaget er et af mange værktøjer, Syd- og Sønderjyllands Politi bruger for at bringe antallet af indbrud ned. Kredsens sikringsrådgivere har holdt mange oplæg i borger- og grundejerforeninger m.m. De har genbesøgt husejere, der har haft indbrud mere end en gang, og forsøger også at få så mange som muligt med i arbejdet med nabohjælp.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.