Politi måtte skille fodboldfans

Fodboldfans fra Polske Zaglebie Lubin skabte før kampen tumult i Haderslev, da Sønderjyske fodboldfans gik gennem byen.

Gåturen forløb fredeligt, indtil en halv snes polakker blandede sig. En cyklende betjent og en hundepatrulje fik holdt parterne adskilt, så der skete ikke mere.

- Det var en lille gruppe, der ankom i to personbiler, siger sekretariatsleder Lisa Dissing til TV SYD. De mødte en gruppe Sønderjyske-fans, som gik syngende gennem byen.

Polakkerne ankom i to omgange. I første omgang kom en lille fortrop, men to busser først ankom halvanden time før kampstart.

- Det lykkedes vore dialogbetjente  at blande sig. De foreslog de polske fans, at de skulle få sig noget at spise inden kampen. Og så skete der ikke mere.

Politiet havde på forhånd tweetet, at de lokale skulle tage godt i mod fansene. Det var da heller ikke de sønderjyske fans, som provokerede.

- Heller ikke på stadion var der uro. Det er dejligt, når det går sådan, siger Lisa Dissing til TV SYD. Der var hverken uro, slagsmål eller ftyrværkeri. Det er jo også fodbolden det drejer sig om.

Kl. 22 havde de polske fans forladt Haderslev. Foran dem ligger en køretur på ni timer. Og efter kampens resultat vil den sikkert føles endnu længere.

Klik her og se flere videoer fra Local Eyes