Politiet advarer: Indbrud var ved at udvikle sig til hjemmerøveri

Efter en indbrudstyv trak en kniv og truede en familiefar ved et indbrud i Gjesing tidlig søndag morgen, opfordrer politiet til, at man ikke selv forsøger at tilbageholde indbrudstyve.

En familie i Gjesing fik sig i nat et stort chok, da de ved femtiden vågnede ved, at to fremmede mænd var brudt ind i deres hus. Da den mandlige beboer opsøgte de to tyve med sin lommelygte, var det dog ved at udvikle sig et hjemmerøveri. En af de to indbrudstyve trak nemlig en kniv og truede manden.

- Det var tydeligvis for, at de to kunne slippe væk fra stedet, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

quote

Man skal lade være med at flyve på folk, specielt hvis de har et våben som her

Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi

Samtidig advarer han mod, at man forsøger at tilbageholde indbrudstyve.

- Man skal lade være med at flyve på folk, specielt hvis de har et våben som her, siger han.

- Man skal være et hundrede procent sikker på, at man har kontrol over situationen, hvis man vil tilbageholde dem, og det har man som regel ikke, fortsætter han. Derfor opfordrer politiet til, at man, som manden i Gjesing gjorde, lader indbrudstyvene forsvinde. 

Ifølge vagtchef Erik Lindholdt, så er der noget der tyder på, at de to mænd gik målrettet efter lige præcis det hus. Fire timer tidligere var husets mandelige beboer vågnet ved, at en lyssensor foran huset var gået i gang. Her havde han set to mænd stå ved familiens bil, der var ulåst. Mændene forlod stedet, men noget tyder på, at de er vendt tilbage fire timer senere.  Med fra den ulåste bil fik de nemlig et sæt husnøgler.

- Om det er de samme to, ved vi ikke med sikkerhed, men noget tyder på det, for vi regner med, at de har skaffet sig adgang til huset med nøglen.

Politiet efterlyser nu de to indbrudstyve, der beskrives som 25-35 år, danske af udseende og cirka 180 centimeter høje. Tyven, der trak kniv, havde et rundt hoved med en karakteristisk spids næse. Den anden beskrives som høj og bred af bygning. Begge var de iført mørkt tøj, hættetrøje og arbejdshandsker. 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.