Politiet advarer mod internet-snyd

Mange bliver snydt, når de køber varer på internettet. Nu advarer Syd- og Sønderjyllands Politi folk mod at lade sig friste af billige tilbud fra ukendte sælgere.

Handel på Internettet oplever stigende popularitet. Desværre medfører  det også, at bedragere kaster nettet ud og får fangst.
Annoncer på websites og i gratis-aviser udbyder IPods, IPhones, spillekonsoller og spil til konsollerne til tit endda tilsyneladende særdeles rimelige priser. Der står også et telefonnummer og en mailadresse.

Problemet er bare, at når køberen så har fået kontakt, aftalt køb og har overført 1000, 2000 eller flere kroner, så ser han eller hun ofte ikke noget til den vare, de har købt. Mail-adressen viser sig at være en hotmail eller anden gratis-adresse, som ikke afslører sælgerens identitet. Telefonnummeret viser sig at være på et taletidskort, hvor man ikke længere kan træffe nogen.

Og når betalingen er lavet med bankoverførsel og ikke med betalingskort som Visa, Mastercard eller andre, ja så er pengene hævet og som oftest tabt. Bedrageren kan på den måde tjene meget store summer.

Syd- og Sønderjyllands politi anbefaler derfor, at man allerhelst mødes med sælgeren og kender hans identitet, gerne har set noget ID for at sikre sig mod, at tingene heller ikke er hælervarer.

- Det er langt bedre at ofre 50 eller 100 kr. i benzin på at hente varen selv, end at blive snydt af en sælger, der måske har bedraget 10, 20 eller 30 andre mennesker også. Det siger kriminalassistent Henning Wollsen fra Aabenraa. Han har netop afsluttet en sag, hvor et ungt par havde bedraget andre på den måde i 23 tilfælde.