Politiet afviser fabrikkens teori om storbranden

Det var formentlig ikke en person udefra, som var skyld i den store ulykke på Fredericia Havn den 3. februar. Politiet tror ikke på teorien.

Det var formentlig ikke en person udefra, som var skyld i den store ulykke på Fredericia Havn den 3. februar. Denne teori har fabrikken Dan Gødning ellers fremført, men politiet tror ikke på teorien. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en mail til Fredericia Kommune.

Sydøstjyllands Politi understreger i mailen, at man endnu ikke har afsluttet efterforskningen af, hvorfor en tank med gødning på havnen kollapsede, hvorefter der opstod en storbrand og et massivt udslip af palmeolie og kunstgødning.

Men politiet konkluderer, at ”intet i politiets foreløbige undersøgelser tyder på, at der har været tredjemand involveret i tankens sammenbrud og i den brand, der opstod i forlængelse af tank-sammenbruddet”.

For en måned siden afviste Dan Gødning i et høringssvar til kommunen, at virksomheden var skyld i ulykken. Dan Gødning svarede, at virksomheden har overholdt alle regler for brug af tanken, og at uheldet ”med stor sandsynlighed må være forårsaget af tredjemand”.

Dan Gødning ville dog ikke oplyse, hvem denne ”tredjemand” kan være, og politiet afviser altså umiddelbart teorien. Politiet venter fortsat

Den 3. februar kollapsede en tank hos Dan Gødning, mens tanken blev fyldt med gødning fra et skib. Det fik en anden tank med palmeolie til at antænde, og over 250 brandfolk brugte to dage på at slukke ilden, mens der flød gødning ud over havnen.