Politiet: Der er et kæmpemarked for hælervarer

Vi køber hælervarer. Derfor er der et stort marked for tyvekoster, siger politiet.

Politiet advarer danskerne mod at blive hæler. Hvert år begås der 33.000 indbrud i Danmark, og antallet af sager om hæleri er ifølge Det Kriminalpræventive Råd tredoblet fra 1313 i 2008 til 3244 i 2014.

Politiet i Syd- og Sønderjylland har efterforsket en lang række indbrud og har fundet så mange tyvekoster, at de nu efterlyser ejerne. Derfor har de lagt et stort antal fotos af møbler, lamper, maskiner, værktøj og meget mere på deres hjemmeside. En del af det er sandsynligvis stjålet fra byggepladser og/eller håndværkere. 

Specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård, siger til TV Syd, at der er et marked for hælervarer, fordi mange almindelige privatpersoner køber varerne på nettet.

- Der er et kæmpe marked på nettet for hælervarer. Den Blå Avis og Gul og Gratis flyder med tyvekoster - og der er ligefrem Facebook-grupper, hvor varerne bliver solgt.

-Hvis folk ikke købte varerne, ville de heller ikke være i omløb på den måde, siger Christian Østergaard.

Hvis du mener at genkende nogle af tingene kan du sende en mail til: sjyl@politi.dk , eller du kan ringe på telefon 114 til Syd- og Sønderjyllands Politis Servicecenter. Det vil være bedst at sende en mail, da det forkorter ekspeditionstiden.

Hør Christian Østergård i klippet øverst i artiklen og se hans kollega, politikommissær Peder Jessen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, vise rundt blandt nogle af de mange beslaglagte tyvekoster her:

Politikommissær Peder Jessen viser tyvekoster frem