Politiker: Jeg havde ingen mistanke om luksus

Venstre-politikeren Per Olesen har været med på to af havnens studierejser, og han oplevede ikke ekstravagance.

I marts i år rejste Per Olesen (V) til Florida med bestyrelse og ledelse for Vejle Havn. Formålet var at samle inspiration til bestyrelsens strategiarbejde, fremgår det af den eksterne rapport om muligt misbrug på Vejle Havn.

Venstrepolitikeren sidder i dag tilbage med en følelse af, at rejserne ikke bød på nogen form for overdreven luksus.

- Nej, vi spiste for eksempel ikke nogen fornemme steder. Det var altid fornuftigt uden at være prangende. Jeg husker, hvordan Leif Skov (S) hele tiden sagde, at vinen ikke måtte koste mere end 400 kr flasken, fortæller Per Olesen til TV SYD, der dog tilføjer, at han aldrig har set bilagene fra turen.

Han har siddet i havnens bestyrelse i halvandet år, hvor han heller aldrig har fattet mistanke til, at der skulle være noget galt med udgiftsniveauet på havnen.

Per Olesen har en fortid som investeringsrådgiver i Sydbank og tilbød derfor at udarbejde en investeringspolitik for havnens formue på ca. 100 mio. kr. Afregningen for den opgave vidner ikke om overforbrug.

- Det tog to-tre uger af min fritid, og jeg fik 12 flasker vin for det. Jeg gjorde det ikke for at få noget for det, men det ville have kostet 100.000-150.000 kr, hvis havnen skulle have hyret nogen til det, siger Per Olesen.

I rapporten vurderer revisionshuset PwC, at der er risiko for, at rejserne er skattepligtige for deltagerne på grund af den manglende faglige relevans.