Politikere får skattesmæk efter Florida-tur med Vejle Havn

Det faglige indhold i Vejle Havns studietur til Florida i marts 2015 var så begrænset, at turen er skattepligtig, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Da en delegation fra Vejle Havn i marts 2015 fløj til Florida, så var det faglige indhold på turen så begrænset, at turen havde karakter af en turistrejse, vurderer revisionsfirmaet BDO ifølge Vejle Amts Folkeblad. Turen er derfor skattepligtig for politikerne, som var med på turen, skriver avisen.

Det er havnebestyrelsens medlemmer, der kan se frem til at skulle smide en ekstra portion penge i skats retning. Det drejer sig derfor om Torkild Christensen (DF), Peder Hummelmose (V), Arne Sigtenbjerggaard (V), Christa Laursen (Løsgænger), Per Olesen (V) og Leif Skov (S).

- Jeg vil gerne betale pengene, og jeg vil gerne gøre det frivilligt. Jeg burde have sagt, at jeg ikke ville have været med, siger en af de involverede, Peder Hummelmose (V) til TV SYD.

Men hvorfor tog du så med på turen alligevel?

- Jeg rykkede for programmet flere gange, og jeg havde også foreslået flere ting til programmet. Jeg tager så på ferie med min familie, og da jeg møder op i lufthavnen, får vi så et program, hvor det ser ud til, at vi skulle en del mere, end vi reelt skulle. Der er tingene jo betalt, så vi tager alle mand afsted, siger Peder Hummelmose til TV SYD og fortsætter:

- Jeg ville hellere have brugt ferien med familien, nu hvor det jo ser ud til, at turen bliver klassificeret som en turisttur.

Turen til Florida kostede 290.000 kroner, og det er altså ifølge Vejle Amts Folkeblad de penge, som deltagerne efter BDO’s vurdering skal betale skat af. Ifølge avisens oplysninger er det BDO’s vurdering, at medarbejderne på havnen ikke er skattepligtige af rejsen, da de var på grund af deres stilling var obligatoriske deltagere i turen. Til gengæld står kommunaldirektør Niels Ågesen til også at skulle betale skat af turens værdi.