Politisk kommentator: Vejle er favorit og har et godt tilbud

Placeringen af den vestdanske politiskole er åben igen. Ifølge TV SYDs politiske kommentator er Vejle favorit.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet står fast på, at den nye politiskole skal ligge i eksisterende bygninger. Dermed er feltet, ifølge Rigspolitiets anbefalinger, skrumpet ind til Holstebro, Skanderborg og Vejle.

Netop Vejle er favorit, mener TV SYDs politiske kommentator, Poul-Erik Thomsen. Han forklarer, at Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), netop nu er i arbejdstøjet.

- Det kan minde om Hammerslag eller Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed. Arne Sigtenbjerggaard slår på, at der allerede er en politiefteruddannelse i byen. Derudover er det en eksisterende bygning, der kan være klar fra 1. januar 2018. Endelig ligger der en masse jord ved siden af, så der er plads til at bygge de ting, der skal være, forklarer den politiske kommentator.

quote

Vejle må være favorit. Vejle har et godt tilbud. Vejle ligger geografisk godt placeret – og så har det nok allerstørst betydning, at der allerede i forvejen er en politimæssig uddannelse i byen.

Poul-Erik Thomsen, politisk kommentator, TV SYD

Men hvor i feltet ligger Vejle så, i forhold til de andre byer?

- Vejle må være favorit. Vejle har et godt tilbud. Vejle ligger geografisk godt placeret – og så har det nok allerstørst betydning, at der allerede i forvejen er en politimæssig uddannelse i byen. Det vil gøre det lettere at skaffe lærerkræfter til en politiskole.

Sagen har vist sag at være uforudsigelig, og både Haderslev og Sønderborg har mandag budt ind med muligheder i 11. time. Der er gået politik i den – også internt i partierne. I Vejle kæmper borgmesteren ufortrødent videre.

- Nu tager jeg fat i mine politiske venner, og håber på, at vi kommer i front. Det vil de andre byer også gøre. Så kampen fortsætter indtil der er sat punktum, slutter Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggard. 

Det forventes at placeringen af den vestdanske politiskole bliver besluttet senest onsdag.