Politiske sparekrav truer fagskoler

Frie fagskoler, der tilbyder undervisning til unge, der har brug for ekstra hjælp, skal på to år spare 35 procent af deres budget.

En af de skoler der nu mærker sparekravet fra Christiansborg, er Rødding Frie Fagskole, der fortæller, at de kan se frem til, at de i 2016 og 2017 samlet har 750.000 kroner mindre i deres budget.

Skolen er bekymret for, hvad besparelserne kommer til at betyde for undervisningen, og derfor havde de fredag inviteret minister for børn og Undervisning Ellen Trane Nørby og Venstres Undervisningsordfører Anni Matthiesen på besøg.

Hør her Mikkel Christopher Frederiksmose  fortælle hvad han bl.a. har lært på skolen

- Det er unge med særlige læringsforudsætninger, der har fået specielundervisningen i folkeskolen og her skal de lære, at håndtere deres eget liv og gøre sig klar til et arbejde, siger skoleleder Jette Christensen til TV SYD.

Skolen mener, det er en dårlig idé, at spare på de særlige skoler, fordi de er med til at sikre at flere unge, der er mere praktisk end boglig-orienteret, bliver parate til at varetage et job.

- Det er et stort indgreb, og vi balancerer mod et underskud, og hvis ikke de her besparelser bliver rullet tilbage, kan det meget vel blive starten på en ende, siger Jette Christensen til TV SYD.

Skoleleder Jette Christensen er bekymret for skolens fremtid.
Både Ellen Trane Nørby og Anni Matthiesen var idag på besøg på skolen.
Både Ellen Trane Nørby og Anni Matthiesen var idag på besøg på skolen.

 

Børn og Undervisningsminister Ellen Trane Nørby erkender da også, at De Frie Fagskoler er vigtig, og løfter nogle unge mennesker, som der ellers er risiko for at tabe i uddannelsessystemet.

Men love at der igen er flere penge til fagskolerne, det vil hun idag  ikke.

Ellen Trane Nørby lover at der skal være gode forhold, men foreløbig ikke flere penge.

 

- Det er ikke det, jeg turnerer rundt i, men vi kan i hvert fald love, at det der er vores fokus, det er de unge mennesker og hvordan vi sikrer, at der er de uddannelsestilbud, der skal til, for at de kommer godt på vej.

Her i TV SYDs sendeområde bliver den Frie Fagskole i Grindsted og i Vejle også ramt af besparelserne.