Praktiserende læge: Penge løser ikke lægemanglen

Der er brug for at tænke i mere end kroner og øre, hvis man vil lokke unge læger til yderområderne, mener en praktiserende læge fra Tønder.

Regeringens planer om at lave en bonusordning for læger, der tager patienter i yderområder, er ikke nok til at trække unge læger til. Det mener en læge, der selv har taget springet fra Køge til Kruså.

- Jeg er helt sikker på, at det er et skridt i den rigtige retning, men i sig selv er det ikke hele løsningen. Der skal også være mulighed for et fagligt fællesskab med andre læger, job til ægtefællen og skole til børnene. Det tror jeg egentlig er vigtigere end penge, siger praktiserende læge Thomas Berthou, der har praksis i Tønder, til TV SYD.

Han flyttede med sin kone til Flensborg for syv år siden, og siden er de med deres to børn rykket til Kruså. Beslutningen om at flytte fra Sjælland krævede dog nogle overvejelser.

- Jeg var bekymret for, hvad det her er for et sted. Jeg kender ikke nogen i Sønderjylland, og jeg vidste ikke, om jeg ville kunne finde et fagligt fællesskab, siger Thomas Berthou.

Han har dog aldrig fortrudt, at han valgte at tage springet om at starte lægepraksis i Tønder og stifte familie i Sønderjylland.

- Vi synes, vi har fundet et smørhul her. Havde du spurgt mig for 10 år siden, så havde jeg nok ikke troet på, at det var sådan, det skulle gå. Men jeg synes, at det med al tydelighed viser, at man sagtens kan få et godt liv og at børnene kan finde gode kammerater, uanset hvor man slår sig ned. Familien kan også have det godt i Vestjylland eller i Sønderjylland, siger Thomas Berthou.