Prinsesse Benedikte glæder sig til at møde 40.000 spejdere på Als

Præsidiet for Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg holdt søndag sit første møde i Alsion. Præsidiets æresformand, prinsesse Benedikte, er begejstret for valget af Sønderborg som værtskommune.

- Da jeg hørte, at lejren skulle holdes i Sønderborg, tænkte jeg Åhhh, det er godt. Mit hjerte banker for dette område. Her er jeg selv godt hjemme. Jeg har jo tæt tilknytning til Gråsten. Det er også et område med meget historie og spændende muligheder. Her ligger et af landets flagskibe på erhvervsområdet, Danfoss, og her er Universe. Der har jeg selv været med mine børnebørn, og det var en god oplevelse. Det er godt, at mange danske børn prøver at komme hertil. Mange børn har været i Asien eller i USA, men aldrig i Sønderjylland.

Det siger prinsesse Benedikte efter det første møde søndag i præsidiet for Spejdernes Lejr 2017, hvor prinsessen er æresformand.

Mødet blev holdt søndag i Alsion i Sønderborg. Præsidiet, der er samlet af kommunen og lejrens ledelse i fællesskab, består i øvrigt af erhvervsledere og nøglepersoner fra regionen og lejrledelsen. Præsidiet skal mødes et par gange om året for at drøfte principielle og afgørende emner for lejren.

Prinsesse Benedikte er hele sit liv kommet på Gråsten Slot, og hun har, som sin mor, dronning Ingrid, siden sin ungdom været involveret i spejderbevægelsen. Hun er protektor for flere korps og er engageret i spejderbevægelsens verdensorganisationer. Da de fem spejderkorps i Danmark for første gang gik sammen om Spejdernes Lejr i Holstebro i 2012, sad prinsessen også i præsidiet og var på besøg i lejren.

Spejdernes Lejr 2017 er Danmarks største spejderlejr, hvor 40.000 danske og internationale spejdere mødes i naturskønne omgivelser på Kær Vestermark i Sønderborg 22.-30. juli 2017.

Det er de fem danske spejderkorps, der i fællesskab arrangerer Spejdernes Lejr 2017: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Korpsene gik første gang sammen om at holde Spejdernes Lejr i Holstebro i 2012. Her deltog ca. 38.000 spejdere.

Til Spejdernes Lejr 2017 blev Sønderborg i foråret 2014 udvalgt til værtskommune blandt 21 ansøgere.