Projektleder hos Kongernes Jelling: - Det er helt vildt, hvis vi vinder

For anden gang på kort tid er Kongernes Jelling nomineret til en anerkendt europæisk museumspris. Det er et kvalitetsstempel, forklarer museets projektleder og formidlingsansvarlig.

- Det vigtigste er, at vi leverer en god vare til vores besøgende, men det her er da et klap på skulderen til os selv, siger projektleder og formidlingsansvarlig hos Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen til TV SYD.

quote

Det er et kvalitetsstempel, der kan gøre, at endnu flere får øjnene op for vores museum.

Morten Teilmann-Jørgensen, projektleder og formidlingsansvarlig, Kongernes Jelling

European Museum of the Year Award er den største europæiske konkurrence for museer. I maj var Kongernes Jelling nomineret til en britisk museumspris. Her løb Fængselsmuseet i Horsens med sejren. Men nomineringen til den europæiske pris er altså endnu mere prestigefyldt, forklarer Morten Teilmann-Jørgensen.

- Her ser man ikke bare på udstillingen, men også på visionen, og hvordan man henvender sig til de besøgende. Nomineringen er et kvalitetsstempel, der kan gøre, at endnu flere får øjnene op for vores museum.

Og det er her Kongernes Jelling kan skille sig ud, mener han. 

- Vi er et lille museum langt fra de store byer, men vi er i øjenhøjde med de besøgende, og vi tager folk i hånden igennem den digitale formidling, siger han.

I løbet af sommeren har flere dommere besøgt museet i Jelling – også anonymt. Konkurrencen er hård, og mellem de tidligere vindere findes bl.a. Guggenheim-museet i Bilbao, Victoria & Albert Museum i London og Nationalmuseet i København.

- Vi er stolte over at blive nomineret til de her priser. Vi kan jo se, at vores gæster er glade, når de har besøgt os, så det er dejligt at få en bekræftelse fra udlandet. Nu kan vi bare håbe, at dommerne kan se, at vi kan noget, de andre ikke kan, siger Morten Teilmann-Jørgensen til TV SYD. 

De danske nominerede i European Museum of the Year Award

  • Kongernes Jelling
  • Ragnarock i Roskilde
  • Den Gamle By i Aarhus