Rådhustorvet i Sønderborg lukkes for bilkørsel

Der bliver lukket for bilkørsel til Rådhustorvet i Sønderborg mellem Store Rådhusgade og Æblegade.

Det er snart den 1. april, og med lidt held ligger foråret lige om hjørnet. Hermed varer det heller ikke længe før caféerne omkring Rådhustorvet i Sønderborg begynder at slæbe borde og stole udendørs.

I lighed med tidligere betyder det, at Store Rådhusgade igen afspærres i sommerperioden, så cafegæsterne ikke bliver genereret af bilister.

Tidligere har der kun været skiltet med afspærringen, men det er det ikke alle bilister, der har respekteret, så nu bliver der gået lidt mere drastisk til værks.

- Adgangen til Store Rådhusgade ved Æblegade bliver ganske enkelt lukket med to steler, der hæves op fra vejen. Desuden opsættes der to ekstra pullerter på hver side, så der ikke er mulighed for at køre hverken venstre eller højre om stelerne, siger civilingeniør Maria Lundstrøm Holm fra Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.
 
Stelerne hæves mandag den 29. marts og fjernes igen den 29. oktober. I hele perioden bliver der mulighed for daglig ærindekørsel fra kl. 5 til kl. 11. I dette tidsrum er der hermed også adgang til handicapparkeringspladsen på højre side af rådhuset for handicappede, der skal besøge kommunens borgerservice.

Der findes også handicapparkeringspladser på parkeringsområdet med indgang fra Kastanie Allé.