Rapport: Boliglån på landet skal være nemmere

Ny rapport bekræfter, at det kan være svært at få lov at låne penge, hvis man vil købe hus langt ude på landet.

En ny rapport  viser, at det bør være nemmere at få lån til huse i yderområderne.
Det er et udvalg under Erhvervs- og Vækstministeriet, som har lavet rapporten efter Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer havde gjort opmærksom på, at det kan være svært at få lån til boliger i yderområder.
Og det er også udvalgets konklusion.

Udvalget foreslår nu en række tiltag, der skal gøre det nemmere at få lån, hvis man vil købe hus langt ude på landet.

Blandt andet mener udvalget, at det rådighedsbeløb banker og realkreditinstitutter kræver at boligkøbere har hver måned sættes ned. Det er nemlig billigere at bo og leve på landet, og det bør lånebetingelserne afspejle.

Samtidig foreslår udvalget, at justerer de produkter de tilbyder, så de fx stiller krav om en lavere belåningsgrad i huse eller giver købere mulighed for at betale lån tilbage hurtigere.

Christian Rabjerg Madsen (S), der sidder i Udvalget for Landdistrikter- og Øer er ikke tilfreds med rapporten. - Jeg undrer mig over, at rapporten grundlæggende ikke anerkender, at der er finansielle problemer i tyndtbefolkede områder, siger Christian Rabjerg Madsen til TV SYD.

Hos ejendomsmægler i Bramming Laila Broch, er stemningen dog noget mere positiv.

-Jeg tror på, at det kan rykke noget. Jeg tror på at helt almindelige danskere, der har et helt almindeligt godt job, det, tror jeg, kan få dem til at købe deres eget, siger Laila Broch torsdag til TV SYD.