Reformationen bliver 500 år: Det skal fejres

En særlig gudstjeneste i dag er med til at sørge for, at en af de helt store begivenheder i den danske folkekirke bliver fejret.

Til oktober er det præcis 500 år siden, at den tyske munk Martin Luther gjorde oprør mod den katolske kirke og satte gang i Reformationen.

Det bliver markeret i løbet af hele året ,og i dag mødtes seks forskellige kristne samfund til en fælles gudstjeneste i Haderslev Domkirke.

Søndag var der en ganske særlig gudstjeneste i Haderslev Domkirke
Søndag var der en ganske særlig gudstjeneste i Haderslev Domkirke
Foto: Chris Pedersen, TV SYD

- Med gudstjenesten vil vi gerne markere Reformationen som det, der skilte os ad, og dermed anerkende, at der er ting, vi ser forskelligt på, men også at det væsentlige binder os sammen, siger biskop i Haderslev Stift, Marianne Christiansen.

Højdepunktet i gudstjenesten kom, da alle seks kirkesamfund i fællesskab udtrykte deres kristne tro, først ved at bede sammen og sige trosbekendelsen og derefter fadervor.

quote

Det er en oplevelse af, at noget kommer sammen igen. Noget har været splittet, og nu kommer det sammen igen

Raymond Marquard, præst, Pinsekirken

- Det er en oplevelse af, at noget kommer sammen igen. Noget har været splittet, og nu kommer det sammen igen. Vi behøver ikke være ens, men vi kan godt være et, siger Raymond Marquardt, præst ved Pinsekirken til TV SYD.