Regionens sundhedsudvalg: Vi er klar til cannabis-forsøg

Politikerne i Region Syddanmark diskuterer tirsdag cannabis som en behandlingsmetode i sundhedsvæsenet. De vil til bunds i rusmidlets effekt.

Tirsdag eftermiddag tager politikerne i Region Syddanmark hul på diskussionen om cannabis til medicinsk brug.  Det sker på et møde i sundhedsudvalget klokken 15.

Diskussionen kommer på baggrund af Alternativets forslag tilbage i oktober 2015, der har til formål at åbne mere op for cannabis som medicinsk behandling.

Forud for mødet er der stor opbakning til at gå videre med cannabis-forsøg for at kortlægge cannabis' effekt.

quote

Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er en gruppe mennesker, som har stor gavn af cannabis, og derfor bør vi undersøge fordelene, så der eventuelt kan blive åbnet op for yderligere legalisering.<br /> 

Poul Erik Svendsen (S), formanden for regionens sundhedsudvalg. 

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er en gruppe mennesker, som har stor gavn af cannabis, og derfor bør vi undersøge fordelene, så der eventuelt kan blive åbnet op for yderligere legalisering, siger formanden for regionens sundhedsudvalg. Poul Erik Svendsen (S) til TV SYD.

Der findes i dag tre former for cannabismedicin i Danmark. Eksempelvis har sclerosepatienter mulighed for at benytte en mundspray med stoffer fra cannabis, der kan mindske patienternes kramper.

- Vi er ikke klar til at sige ja til hvad som helst, og der skal bestemt ikke åbnes for fri cannabis, men hos Venstre kan vi godt se, at der er et behov for at undersøge virkningerne, så vi er positive overfor at regionen kan sætte gang i kliniske forsøg, siger Jens Møller (V).

Både Holger Gorm Petersen og Poul-Erik Svendsen er klar til forsøg med cannabis:  

Til dagens møde i sundhedsudvalget var samtlige medlemmer enige om, at regionen skal arbejde videre på at sætte gang i forsøg om effekterne af medicinsk cannabis.

Det betyder, at administrationen nu vil undersøge, hvordan mulighederne for finansiering af et forsøg ser ud, og hvordan man kan gå videre med at finde forskere.

- Jeg er rigtig glad for, og lidt overrasket over, at hele udvalget har samme syn på den her sag. Det er et stort skridt i den rigtige retning, men det betyder jo ikke, at der bliver fri cannabis i morgen, siger, Holger Gorm Petersen, sundhedsudvalgsmedlem, Nye Borgerlige

Hvad er cannabis?

  • Cannabis er en fællesbetegnelse for produkter som marihuana og hash, der fremstilles af hampplanten.
     
  • Cannabis er omfattet af narkotikareglerne. Det er derfor ulovligt at købe, sælge eller have på sig. 
     
  • Der findes medicinske produkter, som indeholder stoffer fra cannabisplanten, som kan udleveres til nogle patienter i Danmark til eksempelvis smertelindring.
     
  • I Danmark er tre cannabis-produkter lovlige: Marinol, Sativex og Nabilone. De er receptpligtige.  
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.