Region Syddanmark vil bruge millioner på at fjerne tvang

Fredag præsenterer Region Syddanmark et katalog med omfordelinger i psykiatrien i regionen. Pengene fra omprioriteringerne skal bruges på at bekæmpe tvangen.

Det skal være slut med tvang i psykiatrien i Region Syddanmark. Derfor præsenterer regionen senere fredag et omstillingskatalog på 23 millioner kroner, der skal bruges til at nedbringe tvang. Det sker samtidig med, at Region Syddanmark præsenterer et sparekatalog for det samlede sundhedsområde.

Pengene til at nedbringe tvang skal findes ved omprioriteringer på psykiatriområdet, og det kan betyde, at sengeafdelingen på Børne- og Ungdomspsykiatrien i Esbjerg lukker. Det mener medarbejderne på afdelingen dog ikke er optimalt for beboerne.

-Hvis afsnittet i Esbjerg lukker, så vil unge med alvorlig psykisk sygdom, som har behov for døgnindlæggelse, fremover skulle døgnindlægges enten i Aabenraa eller i Odense – langt væk fra familie og venner. Vi ved, at især familien er en yderst vigtig ressource for unge, skriver medarbejderne ansat i ambulatoriet i Børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg i et åbent brev til regionsrådet.

Heller ikke regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF) finder den eventuelle løsning optimal.

- Jeg vil arbejde for at bevare afsnittet - især fordi det er tosset at skaffe penge til at bekæmpe tvang ved at lukke det afsnit, der har afskaffet brugen af tvang i behandlingen, siger Ida Damborg (SF) til TV SYD.

Forslaget om at omprioritere de 23 millioner kroner i Region Syddanmarks psykiatri er endnu ikke vedtaget. Det er altså fortsat kun et forslag.

Hele det åbne brev fra medarbejderne i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Esbjerg kan læses her: