Ridderordenen uddelt på Koldinghus

I efterårsferien genopfandt Koldinghus ridderordenen ”Den Væbnede Arm”. Samtidig blev den torsdag tildelt til de yngste gæster.

Det hele startede med Kong Christian den 4. der tilbage i 1616 slog 12 adelsmænd til riddere på Koldinghus. Ordenen blev uddelt til de som havde udvist mod og mandshjerte i kampen mod svenskerne i Kalmar-krigen.

Torsdag genoptog personalet så den noble tradition. Denne gang er det de yngste gæster på Koldinghus, der fik tildelt ordenen. Det hele skete i forbindelse med efterårsferien på Koldinghus, hvor børnefamilierne kunne rejse tilbage i tiden med sværdkampe og spåkoner.

Alexander Noah Siedelmann Petersen på 10 år var en af dem, som blev slået til ridder på Koldinghus.
Alexander Noah Siedelmann Petersen på 10 år var en af dem, som blev slået til ridder på Koldinghus.
Foto: Ina Clausen, TV SYD

- Jeg synes, det er hyggeligt. Vi får prøvet nogle ting, som vi ikke har i vores tid. Vi har lavet sværd og et skjold, og så har jeg lært at Christian den 4. havde mange børn, siger Alexander Noah Siedelmann Petersen på 10 år til TV SYD.

Jane Grønnegaard fra Kolding havde taget sin 5-årige datter Mai med for at opleve fortiden.

- Det giver hende en historieforståelse, og en forståelse af at tingene ikke er som de var førhen, og det er vigtigt at give med til vores børn, siger hun til TV SYD.