S-medlem: Ambulancer skal aldrig mere i udbud

Ambulancekørsel er så vigtig for samfundet, at det aldrig mere skal sendes i udbud. Det skal være en offentlig opgave, mener to socialdemokrater i regionsrådet.

Jørn Lehmann Petersen, tidligere borgmester i Broager, og partifællen Poul Andersen fra Middelfart mener, at BIOS’ kollaps er en skandale. Og at ambulancekørsel fremover skal være en samfunds-opgave.

- Hele BIios-sagen er en skandale, siger Jørn Lehmann Petersen mandag morgen til TV SYD. Bare tænk på, hvordan regionen har fodret diverse advokatfirmaers bankkonto med millioner. Uden at få neget ud af det.

 

quote

- Jeg har hele tiden ment, at ambulancekørsel ikke skal udsættes for konkurrence. Det er simpelthen for vigtigt

Jørn Lehmann Petersen, S, medlem af regionsrådet.

 

Han frygter, at de 31 mio. kr., som Bios ikke kan betale tilbage, er tabt.

- Der bliver virkelig noget at snakke om, når regionsrådet holder ekstraordinært møde i morgen, siger han videre.

De to socialdemokrater mener, at regionen skal hjemtage ambulancekørslen.

- Ambulancekørsel bør være en samfundsopgave med stabil forsyningssikkerhed, på samme måde som f.eks. politi og tilsvarende myndighedsopgaver, skriver de i et debat-indlæg. Ved igen at lave et omfattende udbudsmateriale, og uanset hvilken privat virksomhed der tildeles opgaven, vil der altid være advokater, som kan rejse søgsmål. Resultatet heraf er nye, store omkostninger til advokater, revisorer og andre, som på ingen måder giver merværdi i forhold til opgaven, nærmest tværtimod, naturligvis bortset fra deres egne bankkonti.

- Jeg har hele tiden ment, at ambulancekørsel ikke skal udsættes for konkurrence. Det er simpelthen for vigtigt, og Bios-sagen har kun skabt utryghed i befolkningen, siger Jørn Lehmann Petersen til TV SYD.