Så er aftalen klar: Regionen overtager ambulancer

Siden hollandske Bios blev erklæret konkurs har kuratorerne sikret ambulancekørslen. Men nu er aftalen på plads, så Region Syddanmark overtager ambulancerne.

Aftalen betyder, at Region Syddanmark overtager driften af ambulancerne den 15. august. Aftalen omfatter medarbejdere, ambulancer og øvrige aftaler, som Bios har indgået, meddeler regionen i en pressemeddelelse.

Aftalen med kuratorerne beskriver blandt andet også, hvordan regionen overtager leasingen af ambulancerne, lejen af stationerne, varelager og driftsinventar på stationer og i ambulancer. I forhold til driftsinventar og varelager overtager regionen det til den nedskrevne værdi fratrukket 15 procent rabat.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale på plads så hurtigt, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Og det er min vurdering, at det er en rigtig god aftale. Vi har i sagens natur brug for såvel medarbejdere som ambulancer og stationer - med inventar - for at kunne drive vores egen ambulancetjeneste. Med aftalen er det nu på plads, og vi kan nu for alvor tage fat på at etablere en robust og velfungerende ambulancetjeneste .

Også første næstformand, Poul-Erik Svendsen, (S), er tilfreds:

- Det er vigtigt både for borgerne og for medarbejderne, at der nu kommer ro omkring ambulancekørslen i Region Syddanmark. Med aftalen er vi kommet et skridt videre, og det er også min forventning, at vi i løbet af de kommende måneder får helt ro på driftssituationen.

De tidligere Bios-medarbejdere er orienteret om, at aftalen mellem Region Syddanmark og kurator er faldet på plads.

Fremover bliver det et to-strenget ambulancesystem, der betjener borgerne i Region Syddanmark.

Det Falck-ejede Responce står for ambulancerne i Vejle, Kolding, Fredericia og dele af Vestfyn, mens Den Syddanske Ambulancetjeneste betjener den øvrige del af Region Syddanmark.

Der er etableret en hjemmeside - www.rsyd.dk/ambulancedrift - hvor medarbejdere og borgerne kan orientere sig om sagen.