Så er arbejdet med historiens største spejderlejr begyndt

600 fodboldbaner så meget fylder Spejdernes Lejr 2017. Der skal være plads til 40.000 spejdere og 100.000 gæster - i dag begyndte gravearbejdet.

I sommeren 2017 skyder en helt ny by op på Kær Vestermark lige ved Alssundbroen. Den nye by kommer til at huse flere indbyggere end selve Sønderborg.

Lejren fylder 600 fodboldbaner eller 310 hektarer, og bliver i følge spejderne Danmarkshistoriens største spejderlejr.

For at den nye by skal fungere, skal der infrastruktur med grusveje, kloak og forsyning af vand, el og internet, og det var denne praktiske del, som frivillige gik igang med i dag onsdag.

Spejdernes lejr 2017 holdes i fællesskab mellem fem spejderkorps, og som i 2014 udpegede Sønderborg til værtskommune blandt 21 ansøgere.

Lejren kommer til at bestå af fem underlejre: Møllen, Slottet, Tårnet, Broen og Øen.

I hver underlejr bliver der et torv, og lejren får også et stort centralt torv, Knudepladsen, hvor der bliver supermarkeder, restauranttelte, udstillinger og meget andet. 

Kær Vestermark, som ejes af kommunen, vil udgøre cirka halvdelen af det areal, som Spejdernes Lejr vil brede sig på. Det er her, anlægsarbejdet begyndes, og det vil senere gå i gang på arealer, kommunen lejer af landmænd på Kær for at nå op på de i alt 310 hektar, som lejren kræver.

Spejderlejr 2017 - Foruden sceneområdet skal bl.a. anlægges:

  •  4 km. grusveje, heraf 2,6 km permanent vej og 1,4 km midlertidig vej
  • 4,5 km kloakledning
  • 6,5 km vandledning
  • 9,5 km elkabler
  • 7 km fiberkabel og ca. 30 km netværkskabel