Så er det i nat filmen 'Under Sandet' kan vinde en Oscar

Den danske film 'Under Sandet', der er optaget mellem Blåvand og Vejers, har en ret god chance for at vinde en Oscar som bedste udenlandske film, når det natten mellem søndag og mandag går løs til Oscaruddelingen i Los Angeles

Filmen Under Sandet, der er optaget på Skallingen ved Blåvand, handler om sergenten Carl Leopold, spillet af Roland Møller, der får ansvaret for en gruppe unge tyske krigsfanger, der skal rydde den jyske vestkyst for to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

Filmen er for store deles vedkommende indspillet på vestkysten mellem Blåvand og Vejers, og Varde Kommune har støttet den med godt en million kroner.

Natten mellem søndag og mandag afgøres det, om filmen vinder en Oscar-statuette som bedste udenlandske film under Oscar-prisuddelingen i Los Angeles.

Lektor i filmhistorie ved Københavns Universitet, Peter Schepelern, har tidligere fortalt til TV2, hvorfor 'Under Sandet', som også vandt en Robert for årets danske film, kan have en chance for at imponere Oscar-akademiet, der skal beslutte, hvem der skal have en Oscar. 

- Den har fokus på Europa i Anden Verdenskrig. Det er en god film, super velfortalt og velfungerende, og den ligner noget, amerikanerne selv kunne finde på at lave, siger Peter Schepelern.

Filmen er ind til videre set af 175.000 danske biografgængere.

Under Sandet dyster i kategorien som bedste udenlandske film mod den tyske film 'Min far Toni Erdmann', den svenske 'En mand der hedder Ove', 'The Salesman' fra Iran og australske 'Tanna'.