Så meget skal I tjene for at købe hus

Tønder er den kommune, hvor du skal tjene mindst for at kunne købe hus. Indtægten skal være 598.000 kr. om året.

Realkredit Danmark har regnet på, hvor meget en husstand skal tjene for at kunne købe et gennemsnits-hus på 140 kvadratmeter. I TV SYDs området svinger kravet til husstands-indkomsten fra 598.000 kr. i Tønder til 692.000 i Kolding kommune.

Beregningerne er lavet for en standard-familie med to børn, bil og en mindre opsparing til udbetalingen. I tallene indgår også udsving i kommuneskatter og priser på daginstitutioner.

Ikke overraskende er det hovedstaden, der er dyrest. I Gentofte skal familien tjene tæt på 1.000.000 kr. om året for at kunne købe huset på 140 kvadratmeter.

Først på 17. pladsen dukker Aarhus op – og Kolding er nr. 39.

- Forskellen i kravet til familieindkomsten ved boligkøb mellem København og billigste kommune lyder samlet set på næsten 350.000 kroner på årsbasis, skriver Realkredit Danmark. Svarende til en krævet ekstraindkomst for familien på små 29.000 kroner om måneden for at købe hus i København frem for eksempelvis Tønder. Det er med udgangspunkt i det "samme" hus - og det sætter en tyk streg under, hvor stor en betydning beliggenhed har for boligens pris - og dermed også for familiebudgettet efter køb af boligen.

 

 

Se hvor meget , husstanden skal tjene i de enkelte kommuner. (Realkredit Danmark)
Se hvor meget , husstanden skal tjene i de enkelte kommuner. (Realkredit Danmark)
Oversigten over kommuner (Realkredit Danmark)
Oversigten over kommuner (Realkredit Danmark)

Fakta: Baggrund for beregningerne til indkomstkrav

1: Familie med to børn i henholdsvis vuggestue/dagpleje og børnehave.
2: Familien har billån til 200.000 kroner. Arbejdspladserne antages simplificeret at være placeret i samme afstand fra hjemmet uafhængig af valg af bopælssted - og dermed antages samme kørselsbehov på tværs af kommunerne.
3: Familien har 5% af købssummen til udbetaling. Boliglån på 15% af købssum
4: Familien har et fastforrentet obligationslån med afdrag og opfylder vores generelle anbefalinger til et fornuftigt rådighedsbeløb, når alle faste udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet skal kunne dække alt fra mad, tøj, ferie, fornøjelser og uforudsete udgifter. Bemærk - et anbefalet rådighedsbeløb er ikke en sort/hvid grænse i den virkelige verden ved kreditgivning ved boligkøb. Her tages der i sagens natur et individuelt udgangspunkt i de forbrugsmønstre og behov, som den enkelte familie har.
5: Familien køber et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i kommunen. Kvadratmeterpriserne er tal fra Boligmarkedsstatistikken.