Kolding belønner pendlere, der kører sammen

I Kolding midtby skal 10 parkeringspladser nu gøre det mere attraktivt for især pendlere at køre sammen.

Der kører hver morgen flere end 18.000 mennesker ind i Kolding, og der er i gennemsnit 1,07 personer i hver bil i myldretiden. Nu skal nem og gratis parkering gøre det mere attraktivt for pendlere at køre sammen.

- Det, vi gerne vil, er at få folk til at køre sammen. Hvis folk bor tæt på hinanden, cirka arbejder det samme sted, så kan de med fordel køre sammen. Udover der er mange penge at spare, så er det også muligt at få gratis parkering her, siger Martin Pape, afdelingsleder for trafik og mobilitet i Kolding Kommune, til TV SYD.

Hør her Martin Pape, afdelingsleder for trafik og mobilitet, fortælle, hvordan de nye parkeringspladser fungerer.

Det drejer sig om i alt ti parkeringspladser, der er reserveret til folk, der kører sammen. Det drejer sig om tre pladser ved OK-klubben i Ålegården, tre pladser i Midtgården og fire pladser ved Riberdyb.

- Det er et eksperiment. Vi vil gerne gå andre veje og gøre tingene på en anden måde. Nu piller vi ved adfærden og ser, om det her koncept virker. Vi vil nødig rulle noget ud i stort omfang, hvis vi ikke ved, om det virker eller ej,  siger Martin Pape.

Forsøget starter den 26 september og slutter den 1 december 2016.

I tidsrummet kl.07-09 på hverdage er pladserne reserveret biler med minimum to voksne. Det er gratis og uden tidsbegrænsning at parkere for samkørselsbilister.
I tidsrummet kl.07-09 på hverdage er pladserne reserveret biler med minimum to voksne. Det er gratis og uden tidsbegrænsning at parkere for samkørselsbilister.