Tidslinje: Her tog MRSA-sagen fart

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), skal onsdag i åbent samråd om, hvordan han vil komme MRSA-bakterien til livs. Skaf dig et overblik over sagen her.

Hvad vil landets miljø- og fødevareminister gøre, for at udrydde eller begrænse spredningen af MRSA-bakterien i Danmark?

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal onsdag eftermiddag i åbent samråd for at redegøre for ministeriets  indsats mod bakterien.

Samrådsspørgsmålene er stillet af politikere fra Enhedslisten, Alternativet og SF. De vil desuden gerne vide, hvad Fødevarestyrelsens rolle i sagen om tilbageholdelse af ekspertvurderinger fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) er, og om Esben Lunde Larsen vil gøre nogen ansvarlige for tilbageholdelsen. 

Samrådet er onsdag kl. 14.00 og kan ses direkte på Folketingets hjemmeside.

Sådan sagde fødevareminister Dan Jørgensen til TV SYD den 24. september 2014.

TV SYD har siden de første MRSA-udbrud fulgt sagen intenst. Herunder finder du en oversigt over de vigtigste punkter med links til relevante historier om bakterien. Lige fra de første historier fra 2014 om flest smittede i Sønderborg Kommune til fund af MRSA i minkfarme i år.

Vi har samlet et overblik over de vigtigste punkter i TV SYDs dækning af MRSA-bakteriens udvikling siden 2014: