Scenografen Bjarne har bygget op og revet ned i 40 år

Varde Sommerspil kan i år fejre 40-års jubilæum. Scenograf Bjarne Jensen har været med lige fra begyndelsen.

Årets sommerspil i Varde er Kim Larsens Midt om natten. Billetsalget åbnede 1. februar – og der er allerede solgt 7.000 billetter. Men sommerspillets succes kræver store forberedelser – hvert år.

Så tænk, hvis du hvert år skulle bruge lang tid på at bygge noget op, som så efterfølgende blev revet ned. Det har Bjarne Jensen gjort rigtig mange gange - faktisk præcis 39 gange.

Hvert år bygger han nemlig en ny kulisse til Varde Sommerspil - og det har han gjort siden sommerspillet begyndte for 40 år siden.

quote

Når vi har haft premiere, så kan vi for min skyld pille det hele ned igen. Det er processen, det drejer sig om.

Bjarne R. Jensen, Scenograf, Varde Sommerspil

- Det begyndte, da jeg var 17 år. Der manglede de en lang, tynd i 7-kanten. Jeg spillede ubehjælpeligt skuespil, og skulle også lave en planke, der kunne knække. Det fik jeg lavet – og så fandt de ud af, at det var min hylde, siger Bjarne Jensen til TV SYD.

Bjarne Jensen og hans team præsenterede mandag aften deres forslag til årets kulisse. 90 procent af den blev godtaget, der var kun små tilretninger. Bjarne Jensen er mest stolt af Ungdomshuset.

- Den skal blandt andet kunne lukke sammen og dreje rundt. Det bliver en af de store ting. Den skal kunne køre med motorkraft, forklarer scenografen. 

Af kulisserne til årets sommerspil i Varde - Kim Larsens Midt om natten - er scenograf Bjarne Jensen mest stolt af Ungdomshuset på Jagtvej i København.
Af kulisserne til årets sommerspil i Varde - Kim Larsens Midt om natten - er scenograf Bjarne Jensen mest stolt af Ungdomshuset på Jagtvej i København.

Når årets sommerspil er slut, så bliver kulissen – ligesom de foregående 39 gange – bare revet ned igen.

- Så har de gjort deres mission. Det har jeg det helt fint med. Når vi har haft premiere, så kan vi for min skyld pille det hele ned igen. Det er processen, det drejer sig om.

Selvom Bjarne Jensens store og tidskrævende arbejde kun kan ses de dage, hvor Varde Sommerspil opføres, så er han tilfreds alligevel.

- Når man er til premieren, hvor 1.800-2.000 står og klapper og har modtaget vores produkt, så er det godt nok, slutter Bjarne Jensen med vestjysk begejstring.

Det er Danmarks største amatørteater 7-kanten der står bag Varde Sommerspil. Forestillingen Midt om natten opføres fra 29. juni til og med 15. juli. Læs mere og køb billetter på 7-kantens hjemmeside.

Du kan komme i godt selskab med skuespillere og personale fra 7-kanten og Varde Sommerspil herunder - og på TV SYD+ klokken 22.40.