SDU ændrer optagelseskrav

Lørdag var der åbent hus på SDU i Kolding. De besøgende kunne blandt andet høre om de nye optagelsesprøver.

Kæresteparret Martin Krogh og Amalie Niess er kommende studerende. De drømmer begge to om at starte på HA, men havde alligevel valgt at slå vejen forbi SDU i Kolding, hvor der lørdag var åbent hus.

-Jeg er her for at blive klogere på mit valg – altså for at være helt sikker. Vi har begge to været i tvivl om, hvad vi skulle i gang med, siger Martin Krogh til TV SYD.

Ved åbent hus arrangementet havde de måske kommende studerende blandt andet mulighed for at møde nuværende studerende, studievejledere og undervisere. SDU kunne også fortælle, at der bliver lavet om i ansøgningsprocessen.

Kvote 2 kræver optagelsesprøve

På 60 ud af SDUs 80 bacheloruddannelser skal kvote 2 ansøgerne fremover igennem en optagelsesprøve.  I nogle tilfælde kan optagelsen også kræve en samtale. Det nye system skal give de søgende en idé om, hvad uddannelsen indeholder, så de vælger rigtig første gang.

quote

Vi synes det er rigtig vigtigt, fordi vi gerne vil have de studerende ind på den rigtige uddannelse. 

Ann Marie Sindt Lauridsen, afdelingsleder for studieservice i Kolding.

-Vi synes det er rigtig vigtigt, fordi vi gerne vil have de studerende ind på den rigtige uddannelse. Dels så de bliver glade for at gå her, og de måske ikke skal vælge om undervejs, men har truffet det rigtige valg fra starten af, siger Ann Marie Sindt Lauridsen, der er afdelingsleder for studieservice i Kolding, til TV SYD.

Amalie Niess og Martin Krogh regner med at søge ind på kvote 1. Derfor skal de ikke til optagelsesprøve. De kan dog godt se fordele i ændringen. 

-Jeg synes det er fint - nogen har måske været uheldige i tidligere skolegang og karaktererne har ikke været med dem, siger Martin Krogh til TV SYD.

SDU har blandt andet kørt forsøgsordninger med optagelsesprøver på de sundhedsvidenskabelige uddannelser. Erfaringer herfra siger, at de unge får valgt rigtig fra start og at færre falder fra.