Se billederne: Her går det galt for Fanø-færgen

Fanø-færgen Menja stødte søndag aften flere gange ind i molen i Esbjerg. Kaptajnen kæmpede i flere timer, inden det lykkedes at lægge til land.

Afgangen 18.50 fra Fanø ramte kajen i Esbjerg flere steder. Der var omkring 30 passagerer ombord, men ingen kom til skade.

- Der er ikke hul i færgen, og ingen er kommet til skade. Passagerne sidder i salonen og afventer situationen, kunne Mikael Kongevang fra Sønderho tidligt søndag aften fortælle TV SYD. Han var én af de passagerer, der var ombord på færgen.

- Vi undgik lige præcis at ramme den gamle postmotorbåd "Sønderho", men vi ramte molen både før og efter, fortalte Mikael Kongevang til TV SYD. 

Uheldet skete da færgen M/F Menja blev presset ind mod molen  i Esbjerg ved den østlige parkeringsplads. Færgen ramte molen flere steder, og kaptajnen måtte sejle frem og tilbage i flere timer i sejlrenden mellem Esbjerg Havn og Molevej.

Først kl. 21.17 lykkedes det komme ud af de drilske vinde og lægge til kaj, så alle kunne komme sikkert i land. 

- Det var som om, at der imellem englandsbåden, der lå til kaj, og den gamle englandsterminalbygning var en "vindtunnel", som greb fat i Menja, så snart den var tæt ved at lægge til. Vindtrykket pressede så Menja ud af færgelejet og mod den lave P-plads mod øst, forklarer Mikael Kongevang her efter igen at have fået fast grund under fødderne.