Energiselskab leverer overskud trods problemer: Unge fravælger tv

Forsyningsselskabet SE leverede i 2016 et overskud på knap en milliard kroner, men samtidig mærker selskabet, at flere og flere opsiger deres tv-abonnement.

En lille milliard kroner, eller helt præcist 965 millioner kroner før skat, kunne SE præsentere som resultat for 2016.

-Jeg er rigtig tilfreds med, at SE under meget svære omstændigheder udvikler sig positivt, siger Niels Duedahl, administrerende direktør i SE til TV SYD.

På trods af det store overskud betyder det ikke, at SE ikke oplever udfordringer. De oplever nemlig at flere og flere siger deres tv-pakker op. 

- Det er vi ramt en del af. Ligesom resten af verdens øvrige tv-udbydere. Mange kunder går fra de store tv-pakker til de mindre tv-pakker. Og vi kan se en hel del unge mennesker, især i studiebyerne, der står helt af tv-produktet, siger Niels Duedahl, administrerende direktør i SE til TV SYD.

Derfor ser SE sig lige nu om efter andre muligheder for at genvinde de kunder, der ikke vil have de traditionelle tv-pakker. 

quote

Mange kunder går fra de store tv-pakker til de mindre tv-pakker. Og vi kan se en hel del unge mennesker, især i studiebyerne, der står helt af tv-produktet

Niels Duedahl, administrerende direktør i SE

- Derfor er vi også i gang med at forny vores medieplatforme. Blandt andet derfor har vi købt Boxer, fordi vi tror på, at hvis vi omlægger vores medieplatforme til et mere digitalt, mere streaming-orienteret, så er der vækst og udvikling at hente i det, siger Niels Duedahl.

SEs opkøb af Boxer TV er lige nu til endelig godkendelse hos konkurrencestyrelsen. Bliver opkøbet godkendt vil det give SE 280.000 nye kunder i Danmark.

Den digitale omstilling hos SE er især finansieret af salget af Dong-aktier. I 2016 solgte SE sine Dong-aktier, som de havde ejet i ti år, og det gav virksomheden en gevinst på hele 2,2 milliarder kroner. 

Du kan læse hele årsrapporten her: