Sea Workers ejere varsler stor fyringsrunde

Rederiet A2SEA i Fredericia lukker kabelafdelingen CT Offshore helt og varsler en større fyringsrunde, der også vil berøre ansatte i A2SEA.

Over 170 personer i CT Offshore risikerer at miste deres arbejde. Det står klart, efter at det danske offshorerederi A2SEA i Fredericia onsdag meddelte, at de lukker CT Offshore helt.

Det Dong- og Siemens-ejede A2SEA installerer og opsætter havvindmøller. Den del af rederiet fortsætter. Men A2SEA afvikler alle dele af sin forretning, der ikke har med installation, fundamenter og vindmøller til havs at gøre. Derfor lukker afdelingen CT Offshore, der trækker kabler fra vindmølle til vindmølle, helt.

Det er sørgeligt, at en stor dansk arbejdsplads må dreje nøglen om.

Af A2SEAs seneste regnskab fremgår det, at 172 af selskabets ansatte er beskæftiget i CT Offshore. Hvor mange der præcis mister deres arbejde er for tidligt at sige. Men fyringsrunden vil betyde en række afskedigelser, efterhånden som de forskellige aktiviteter stopper.  Præcist hvornår det sker, og hvor mange der bliver berørt, ønsker A2SEA ikke at oplyse endnu.

- Det oplyser vi naturligvis ikke, så længe samtaler mellem fagforeninger og tillidsfolk finder sted og alle ansatte ikke er orienteret, siger A2SEAs administrerende direktør Jens Frederik Hansen til www.maritimedanmark.dk.

Mange ansatte er organiseret under Dansk Metals Maritime Afdeling, DMMA.

- Vi ved endnu ikke, om alle mister deres job på én gang, eller om det kommer til at ske i flere tempi, fortæller DMMAs talmand i CT Offshore, Martin Falk-Hansen, til TV SYD.

Beslutningen er truffet af direktionen i A2SEA, som har måtte indse, at pressede priser fra nye spillere på markedet har gjort konkurrencen for hård.

- Det er sørgeligt, at en stor dansk arbejdsplads må dreje nøglen om, siger Martin Falk-Hansen.

Torsdag klokken 13.00 vil Martin Falk-Hansen være ombord på CT Offshores største skib ”SIA” i Esbjerg havn. Her vil han svare på medlemmernes umiddelbare spørgsmål i forbindelse med fyringsrunden.

Fyringsrunden påvirker også ansatte i A2SEA

27. januar forliste og grundstødte installationsfartøjet Sea Worker i Vesterhavet ved Nymindegab. Siden har de ansatte levet en usikker fremtid. Fyringsrunden kan derfor også koste flere ansatte fra Sea Worker jobbet,som en del af organisationsændringen.

En afskedigelse er dog allerede en kendsgerning. Den berører direktionsgangen. A2SEAs driftsdirektør siden 2008, Hans Schneider, har måtte vinke farvel til sit job på grund af ændringerne i organisationen.

A2SEA vil fremover satse på offshorerederiets store skibe, der installerer og opsætter havvindmøller.