Seest får ikke lov til at glemme fyrværkerikatastrofen

Et nyt boligområde på den tidligere fyrværkerigrund i Seest kommer til at hedde Fyrværkeriparken. Det synes naboerne er upassende.

12 år efter fyrværkerikatastrofen i Seest bliver der nu bygget nyt på den tidligere fyrværkerigrund.

Lejerbo, der har taget første spadestik til 35 almennyttige boliger, har de seneste to år diskuteret, hvad det nye område skal hedde. Nu ligger navnet fast: Fyrværkeriparken. Det undrer naboerne sig over.

Ægteparret Gunnar og Jette Storm Thomsen bor 500 meter fra den tidligere fyrværkerifabrik. De måtte forlade alt, da katastrofen udviklede sig.

quote

Vi har talt om et andet navn. F.eks. Kølkærgrunden, for det hedder området. Men så spørger folk: Hvor ligger det?

Bent Jacobsen, formand, Lejerbo, Kolding

- Det var følelser: Havde vi overhovedet et hus? Havde vi en fremtid? Det var de tanker, vi gjorde os, da vi gik fra huset over til Bakkeskolen, siger Gunnar Storm Thomsen til TV SYD.

Naboerne undrer sig over, at Lejerbo, som nu skal bygge 35 almennyttige boliger på den tidligere fyrværkerigrund, insisterer på at kalde området Fyrværkeriparken - trods mange naboprotester.

- Vi vil nok aldrig glemme, hvad der har været her. For det har ramt os på sjæl og økonomi i sin tid. Så jeg synes ikke, det er nødvendigt, ligefrem at minde os om det. Det er ikke i respekt for beboerne herude, understreger Gunnar Storm Thomsen.

Lejerbo har haft flere navneforslag fremme. Men holder fast i Fyrværkeriparken.

quote

Jeg synes ikke, det er nødvendigt, ligefrem at minde os om det. Det er ikke i respekt for beboerne herude.

Gunnar Storm Thomsen, nabo, Seest

- Når vi har talt om et andet navn, f.eks. Kølkærgrunden, for det hedder området, så spørger folk: Hvor ligger det? Svaret er, at det var der, hvor fyrværkerikatastrofen var, siger Bent Jacobsen, der er formand for Lejerbo i Kolding.

Det er heller ikke alle naboer, der har noget imod navnet.

- I starten tænkte jeg: Nej, det må det bare ikke hedde! Men nu har jeg vænnet mig til tanken. Og vi skal jo allesammen videre - og det synes jeg, jeg er kommet, forklarer pensionist Jytte Munch.

Men hos familien Thomsen undrer de sig stadig.

- Det kan godt ske, jeg er mere tyndhudet. Men når jeg stadig, så mange år efter, har følelser om det, så tror jeg også, der er mange andre, der har det, slutter Gunnar Storm Thomsen.