Sikre strømper får Edith til at stå fast

Et par skridsikre strømper får antallet af faldulykker til at gå ned ad blandt de ældre - deriblandt 94-årige Edith Andersen.

Når ældre over 65 år kommer til skade, så er det i Danmark oftest i forbindelse med, at de falder. Det er også noget, der koster flere af de ældre livet.

I 2016 blev 160 ældre borgere indlagt efter en faldulykke alene i Kolding Kommune. Udover at være til gene for de ældre, så koster faldene også samfundet mange penge i indlæggelser og genoptræning.

- Det er jo meget bedre, hvis man kan bruge de penge på omsorg i stedet for faldulykker, siger Søren Rasmussen (DF), der Seniorudvalgsformand i Kolding Kommune, til TV SYD.

Derfor har kommunen indgået et samarbejde med KT Strømpen for at skabe en god, skridsikker strømpe. 50 beboere på forskellige plejecentre har været med til at teste strømperne - og det har givet gode resultater.

-Det er belægningen under strømpen, der er speciel. Den sørger også for, at de ældre ikke står for fast, så de falder af den grund. Vi har også gjort noget ud af, at den skal være behagelig, siger Sanne Vestergaard, der er gruppeleder på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov, til TV SYD.

Antallet af ulykker blandt testpersonerne er under det havle i forhold til før. En af de beboere, der har haft glæde af den nye strømpe er 94-årige Edith Andersen, der bor på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov.

- Jeg er meget dårlig til bens. Gulvene er glatte her, men nu falder jeg ikke så let, siger hun til TV SYD.

quote

Jeg er meget dårlig til bens. Gulvene er glatte her, men nu falder jeg ikke så let.

Edith Andersen, beboer på Kongsbjerghjemmet.

Succesen betyder, at alle plejecentre, og  de borgere, der er tilnknyttet hjemmeplejen, får tilbudt de skridsikre strømper.

Kolding Kommune er de første til at købe strømperne ind, men flere andre kommuner er interesserede, fortæller KT Strømpen.