Simon Nicolajsen vil være Danmarks yngste borgmester

23-årige Simon Nicolajsen Jørgensen (S) har meldt sig som ny borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Billund Kommune.

Hvem skal afløse Gitte Ottosen som borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Billund Kommune? Det har været et åbent spørgsmål de sidste måneder. Men nu melder første kandidat sig på banen.

Simon Nicolajsen Jørgensen (S) på 23 år melder som den første ud, at han har en ambition om at blive Socialdemokraternes spidskandidat – og dermed bejler til borgmesterposten i kommunen. En opgave, der bliver svær at løfte, når Venstre pt. sidder med absolut flertal i byrådet.

- Det ser svært ud, men jeg tror selvfølgelig på det. Hvis jeg ikke gjorde det, ville jeg ikke stille mig frem, siger Simon Nicolajsen Jørgensen til TV SYD.

- Debatten er død i Billund Kommune med det absolutte Venstre-overtag. Der må nye kræfter på banen, og jeg vil gøre mit ypperste for at sikre debatten.

Skole og sundhed er mærkesager

Simon Nicolajsen Jørgensen brænder for politik, men særligt folkeskolen og sundhedsområdet har den unge fyrs opmærksomhed.

- Folkeskolen fylder meget for mig. Vi har nogle fremragende skoler i kommunen, men der er negative tendenser. Sygefraværet blandt lærerne stiger, mens trivslen falder. Som ”Børnenes Hovedstad” skal vi have rettet op på det, mener den 23-årige politiker.

Som medlem af Social- og Sundhedsudvalget har det også hans opmærksomhed.

- Jeg har særligt fokus på demens, og så synes jeg ikke vi gør nok i kommunen for de psykisk sårbare.  

Vil gøre en forskel

Selvom Simon Nicolajsen Jørgensen blot er 23 år, så er han ikke ny i politik. Han har blandt andet stået i spidsen for de unge socialdemokrater i DSU Billund/Grindsted og i Sydjyllands storkreds.

- Jeg er opdraget på den måde, at hvis man er utilfreds med noget, så må man selv gøre noget ved det. Det er den klassiske tese om, at gøre noget og gøre en forskel. Jeg kan jo se, de beslutninger, vi laver, gør en forskel, siger Simon Nicolajsen Jørgensen (S).

Hvis Simon Nicolajsen Jørgensen bliver socialdemokratisk spidskandidat og senere borgmester ved kommunalvalget i 2017, er han 24 år, når det sker. Det vil dermed potentielt gøre ham til Danmarks yngste borgmester nogensinde.