SIND: Det er en ulykkelig sag

Kristian Bennedsen, næstformand i SIND, kalder sagen om en yngre kvinde, der blev ramt af skud fra politiet, for ulykkelig.

- Det her er jo en ulykkelig sag for både politiet, der kommer til at løse den her opgave, og selvfølgelig også for pårørende og den borger, der har været involveret i den her sag.

Sådan falder ordene fra Kristian Bennedsen, der er næstformand i landsforeningen for psykisk sundhed, SIND, da han søndag aften er igennem til TV SYDs 19.30-udsendelse for at tale om en skudsag fra Kolding. Sagen involverer en yngre kvinde, som lørdag aften angiveligt truede polititjenestemænd med en kniv på Vejlevej i Kolding, og en politiassistent trak og affyrede sit tjenestevåben mod kvinden, der blev ramt i benet.

Søndag eftermiddag kan TV SYD så fortælle, at episoden er sket, blot få timer efter kvinden er blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling i Kolding. Og det får SIND til at rette kritik mod det psykiatriske system.

- Det er jo sådan, at de senere år er antallet af sengepladser halveret, så det er klart, man står under stort pres med meget syge mennesker, hvor man skal vurdere, hvem er det, vi skal udskrive, og hvem er det, vi skal prøve at presse eller motivere til at blive lidt længere, fortalte Kristian Bennedsen, der mener, personalet skal presse de psykiatriske patienter noget mere.

- Jeg tror, at nogle gange er man ikke så lang tid om at motivere, som man måske burde være.  

Hør hele interviewet med Kristian Bennedsen øverst i artiklen.