Skatteminister så på totalskadet bil

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) så mandag på bilvrag i Hedensted, hvor han skal overbevises om, at flere totalskadede biler burde repareres.

Hvis en bil bliver skadet for mere end 65 procent af dens værdi, så er den totalskadet og må ikke repareres. Det ærgrer bilbranchen, der kalder det spild resurser, der betyder tab af danske arbejdspladser.

Derfor har Håndværksrådet og Dansk bilbrancheråd inviteret skatteminister Karsten Lauritzen til ved selvsyn at se konsekvenserne af 65 procent-reglen på et autoværksted i Hedensted, nemlig hos Frank Elkjær Biler.

- Der bliver skrottet alt for mange gode og fine biler. Hvis vi fik lov at reparere og genopbygge biler, der er skadet for mere end 65 procent af deres værdi, vil det betyde flere arbejdspladser på danske værksteder, siger Frank Elkjær til TV SYD inden dagens ministerbesøg.

Der bliver skrottet alt for mange gode og fine biler

Under værkstedsbesøget i Hedensted fik skatteminister Karsten Lauritzen vist et eksempel på en bil, der udmærket kunne sættes i stand med pladearbejde - men som rammes af 65 procent-reglen. 

- Der bliver skrottet alt for mange gode og fine biler. Hvis vi fik lov at reparere og genopbygge biler, der er skadet for mere end 65 procent af deres værdi, vil det betyde flere arbejdspladser på danske værksteder, siger Frank Elkjær til TV SYD. Video: Tais Tullin, TV SYD

 

Efter demonstrationen var ministeren ikke umiddelbart indstillet på at ændre reglen.

- Hvis man skal ændre på reparationsgrænsen, koster det over 100 mio. kr. varigt. Vi vil bruge pengene på at sænke skatten på arbejde i efteråret. Men kan man lave noget, hvor regningen bliver noget mindre, vil jeg tage det med tilbage til Skatteministeriet, sagde Karsten Lauritzen til TV SYD. Se videoen øverst i artiklen.