Skoleelever tigger til fordel for hjemløse

9. årgang fra Juelsminde Skole uddeler masser af mad og tøj til hjemløse i København.

En gruppe elever og en stor lastbil fuld af mad og tøj sætter tirsdag kursen mod København. Det er 9. årgang fra Juelsminde Skole, der gennem september og oktober måned har samlet mere end 3 ton tøj og 300 kilo mad ind til hjemløse i hovedstaden.

Både tøj og mad er bl.a. samlet ind ved, at de unge har stået foran den lokale brugs og Rema 1000 i Juelsminde og spurgt efter donationer.

quote

Det er godt at tage noget ansvar

Sabine Dahl Iversen, Juelsminde Skole

 

- Eleverne er gået op i det med liv og sjæl. De har tigget om mad og tøj på vegne af de hjemløse, fortæller deres lærer Nico Henriksen til TV SYD.

Turen til København er en del af et projekt på skolen, der også betyder, at eleverne skal udføre frivilligt socialt arbejde under deres ophold i byen.

Sabine Dahl Iversen er stolt over hvor meget tøj og mad, som der har samlet ind.
Sabine Dahl Iversen er stolt over hvor meget tøj og mad, som der har samlet ind.

 

- Det er vildt godt og jeg er stolt af det. At os fra lille Juelsminde gør sådan noget stort for andre, siger Sabine Dahl Iversen fra 9. klasse til TV SYD.

Eleverne havde travlt med at få pakket idag.

 

Ud over at uddele tøj til de hjemløse er det også planen, at eleverne skal lave mad til 65 hjemløse på et herberg, og andre 20 hjemløse er på forhånd blevet inviteret til at få en 3-retters menu, som elever også skal lave.

- Det er godt at tage noget ansvar, lyder det fra Sabine Dahl Iversen, der sammen med klassekammeraterne glæder sig til turen.