Skoler i Haderslev: Vi frygter besparelser

For første gang er alle skolebestyrelser i Haderslev enige. Der må simpelthen ikke blive sparet mere på kommunens skoler.

Det er aldrig sket før, at alle skolebestyrelser i hele Haderslev Kommune er blevet enige om en fælles udmelding. Men det er sket nu, hvor de alle sammen frygter kommunens kommende budgetforhandlinger.

- Hvis man vælger at spare 20 millioner, så betyder det, at man på denne her skole må afskedige 5 medarbejdere, siger skolebestyrelsesformand fra Fællesskolen Starup Øsby, Kim Kabelka til TV SYD.

quote

Hvis man vælger at spare 20 millioner, så betyder det, at man på denne her skole må afskedige 5 medarbejdere.

Kim Kabelka, Skolebestyrelsesformand, Fællesskolen Starup Øsby

Han er en af de bestyrelsesformænd, der har skrevet under på et fælles høringssvar til Haderslev Kommune.

Når samtlige skolebestyrelser er bekymrede skyldes det, at Haderslev Kommune fik bevilget et tilskud til at implementere folkeskolereformen. Men nu er reformen efterhånden implementeret på skolerne, og tilskuddet udfases, så i 2018 vil der være 21 millioner kroner færre i Haderslev Kommunes skolekasse.

Forældrene frygter konsekvenser

Også forældrene frygter, hvad det vil betyde, hvis kommunen vælger at gennemføre så store besparelser på skolerne.

Jeg frygter, at de vil gå glip af noget fagligt, og at de skal møde lærere, som i mere eller mindre udstrakt grad kan være udbrændte, siger Rikke Skøtt Juhl, der er forælder til et barn på  Fællesskolen Starup Øsby.

Den bekymring kan formanden for Børne- og Familieudvalget i Haderslev Kommune, Signe Knappe (Venstre) godt forstå.
- Det omstillingstilskud vi har haft i forbindelse med folkeskolereformen, det bliver som planlagt nedtrappet over de kommende år. Og det kan jeg godt forstå, at skolerne kigger på, og bliver bekymrede over. Vi har også kigget på det, og indsendt nogle ændringsforslag til budgettet, hvor vi tilfører skolerne penge, siger Signe Knappe til TV SYD.

Ikke godt nok

Men selv med et ekstra kommunalt tilskud til folkeskolerne, så kommer beløbet ikke op på de 21 millioner, der forsvinder på budgettet i løbet af de næste par år. Og det er ikke godt nok, mener skolebestyrelsesformand Kim Kabelke.

- Vi håber, at de bibeholder de midler, der er nu som minimum. Vi kan ikke lave et kvalificeret skoletilbud i Haderslev Kommune på almenområdet, hvis vi skal være så meget bagefter, siger skolebestyrelsesformand Kim Kabelke til TV SYD.