Skoleskak er sjovt og forbedrer koncentrationen

I dag mødes 444 skoleelever fra fem af Tønders skoler til kommunemesterskaberne i skoleskak, og Tønder Grundskole var de regerende mestre.

I dag er 444 folkeskolerelever samlet om et spil. Spillet består af én plade og 32 brikker. Eleverne spiller skak, og faktisk deltager de i kommunemesterskaberne i skoleskak i Tønder Kommune, som bliver afholdt for andet år i træk. 

- Det er sjovt, fordi man møder nogle børn fra andre skoler, siger Mathilde Grøn Jørgensen fra 3B på Tønder Distriktsskole.

I alt fem af Tønder Kommunes skoler dyster om vandrepokalen, som de regerende mestre fra Tønder Grundskole har taget med til dagens turnering. De vandt nemlig turneringen sidste år og var dermed den første skole, der fik sit navn indgraveret i pokalen. 

Skak forbedrer koncentrationen

Kommunemesterskaberne i Tønder har fået bred opbakning. De er blandt andet støttet Erhvervs- og Vækstministeriet og Dansk Skoleskak. Ifølge Dansk Skoleskak gavner skak skoleelever på mange områder, blandt andet koncentratinoen og ens matematiske evner. 

- Man lærer at tænke sig om, og man lærer at vente på, at andre tænker sig om, og det er et forhold man kan bruge rigtig mange steder i livet, fortæller Mikkel Nørgaard, der er programleder.