Skrabet fitnesscenter i Kolding rammer vores motionsvaner

Den billige og ubemandede fitnesskæde Urban Gym åbner mandag i Kolding. Konceptet passer ind i vores travle hverdag, forklarer ekspert.

Lugten af sved og sure tæer har endnu ikke sat sig i fitnesslokalerne på Vester Ringgade i Kolding. Urban Gym åbnede mandag morgen, men om formiddagen er fitnessmaskinerne allerede indtaget af motionister

De er formentlig ikke de eneste, der kommer til at svede i det døgnåbne motionscenter. Ifølge Danmark Statistiks forbrugsundersøgelse er danskernes fitnessforbrug nemlig steget fra 85 kr. årligt til 911 kr. årligt over de sidste ti år.

Mikkel Justesen, der er studerende, er godt tilfreds med det nye fitnesscenter

Men samtidig viser en Gallup-undersøgelse, Berlingske har fået lavet, at hver tredje af os dyrker mindre motion end for fem år siden.

I følge Maja Pilgaard, der er analyse- og forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut, er der en fornuftig sammenhæng mellem de to tendenser. 

- I dag er der stor fokus på mental sundhed og afstresning. I vores undersøgelser ser vi, at mange holder pause fra idrætten på grund af manglende tid. Så når vi skal træne, skal det være effektivt og svare lidt til at børste sine tænder – noget der er hurtig overstået, siger hun til TV SYD.

quote

Vi vil træne, når vi har lyst og tid til det. Og med et fitnesscenter som Urban Gym er vi uafhængige af faste træningstider. Jeg tror, at vi vil se flere af den slags i fremtiden.

Maja Pilgaard,  analyse- og forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut

Og det er netop det man gerne vil ramme med Urban Gym. Her er der nemlig døgnåbent. Desuden er der ingen, der byder dig velkommen i skranken. Der er heller ikke badefaciliteter eller instruktører i centret. Til gengæld er det billigere end andre fitnesskæder. 

- Vi vil gerne nå forbrugeren, der ikke har behov for holdtræning og en receptionist, der tager imod dem ved skranken. I vores andre centre ser vi, at rigtig mange slet ikke benytter sig af badene, siger centerchef i Kolding Urban Gym, Joy Meulengracht.

Det døgnåbne tilbud passer godt ind i vores motionsvaner, forklarer Maja Pilgaard.

-Vi vil træne, når vi har lyst og tid til det. Og med et fitnesscenter som Urban Gym er vi uafhængige af faste træningstider. Jeg tror, at vi vil se flere af den slags i fremtiden, siger hun.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.