Skru pladerne fast - nu koster det snart en bøde!

En bilist i Aabenraa mistede natten til fredag sine nummerplader. Om en måned vil det koste en bøde på 1000 kroner, hvis pladerne ikke er skruet fast.

Fra den 15. november risikerer bilister, der ikke har fastspændt nummerpladerne efter de nye regler, en bøde på 1.000 kr.

520.000 bilister, 20 procent af Danmarks 2,6 millioner bilejere, har endnu ikke fået tyverisikret nummerpladerne i henhold til den nye nummerpladeforordning, der træder i kraft den 15. november.

Det viser en repræsentativ undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 2.536 bilister.

Selvom det ikke er raketvidenskab at skrue nummerpladerne fast, skal man passe på og eksempelvis undgå at bore huller i bagklappen for at få plads til skruerne - med risiko for rust-skader til følge.
 

 

Sådan er reglerne for tyverisikring af nummerpladerne

• Køretøjets nummerplader skal være solidt monteret. På person- og varebiler skal de være fastgjort med mindst 2 skruer eller bolte. På andre køretøjer er det valgfrit.
• Selvom nummerpladerne er spændt fast, skal de stadig kunne læses. Skruer og bolte skal være tildækket af fastsiddende hætter i samme farve som det sted, hvor de har lavet hul i nummerpladen. Hætterne skal sidde så godt fast, at de skal fjernes med værktøj.
• Bøden er 1.000 kr., hvis man ikke har monteret nummerpladesikringen.

Her nedenfor kan se en video om, hvordan du gør numerpladerne fast:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.