Socialdemokrater i Billund skal finde ny borgmester-kandidat

Gitte Ottosen stopper som Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Billund Kommune.

Efter i næsten 10 år at have stået i spidsen for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune og tegnet partiets politik udadtil, melder Gitte Ottosen to år før næste kommunalvalg den 21. november 2017, at hun ikke ønsker at være partiets borgmesterkandidat.

- Når man går ind i en valgkamp som oppositionens borgmesterkandidat, skal man være indstillet på, at give sig selv 120 procent. Sådan er det i en kommune, hvor så mange stemmer borgerligt. Det kræver derfor rigtig mange ressourcer, og jeg har gjort op med mig selv, at jeg ikke er indstillet på endnu engang, at kæmpe denne kamp, siger Gitte Ottosen.    

Venstre står stærkt i Billund Kommune - og Gitte Ottosen har både i 2009 og 2013 måtte se Ib Kristensen sikre sig borgmesterposten.

Gitte Ottosen vil heller ikke være at finde på listen over Socialdemokraternes andre kandidater til det kommende byrådsvalg:

- I min position er man enten med – eller også er man ikke med. Jeg gør aldrig noget halvt, så det vil jeg heller ikke gøre her. Det bliver et farvel og tak for mange gode år – både til den ene og den anden side af den lokalpolitiske boldbane. Det er dog på ingen måde et farvel til partiet, da min socialdemokratiske grundholdning er intakt, siger Gitte Ottosen.

Tidspunktet for hendes udmelding kommer nu, fordi hun vil give partiet god tid til at finde en ny borgmesterkandidat. Indtil det er sket, forventer Gitte Ottosen at forsætte som gruppeformand.