Søgårdlejrens teltlejr nedlægges

Regeringen nedlægger teltlejren på modtagecentret Søgårdlejren.

Beslutningen om at fjerne teltlejren i Søgårdlejren kommer som konsekvens af at antallet af asylansøgere er faldet markant.

- Det er planen, at alle telte i Søgårdlejren tages ned, skriver presserådgiver i Justitsministeriet, Anne Rosa Simonsen, i en mail til TV SYD tirsdag aften.

Man fjerner også nogle pladser på modtagecentret i Vordingborg. I alt nedlægges cirka 1100 pladser fordelt over de to centre.

quote

Tilstrømningen af asylansøgere og migranter er faldet markant. Derfor er det sund fornuft, at vi nu nedjusterer kapaciteten til et mindre beredskab.

Justitsminister Søren Pind (V)

Dog bevares en grundkapacitet på op mod 1.000 pladser til brug i situationer med et stærkt flygtninge- og migrantpres.

- Det er afgørende, at vi er klar til at håndtere en akut situation, hvis den opstår. Men samtidig skal vi selvfølgelig tage bestik af, at tilstrømningen af asylansøgere og migranter er faldet markant. Derfor er det sund fornuft, at vi nu nedjusterer kapaciteten til et mindre beredskab, forklarer justitsminister Søren Pind på ministeriets hjemmeside.

Helt konkret vil nedjusteringen foregå ved, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen får de telte med tilhørende generator- og belysningskapacitet tilbage, som er udlånt til modtagecentrene. Driften af disse telte har været meget omkostningstung. Især er der brugt mange penge på opvarmning.