Søn holdt tale for Jan Trøjborg i kirken

Jan Trøjborgs søn, søster og kæreste holdt afskedstaler for den afdøde borgmester i Horsens.

- Den ene borgmester afløser den anden, og der kommer nye politikere. Men der kommer ingen ny kærlig far.

Ordene kommer fra Jan Trøjborgs søn og er talt på vegne af Horsens-borgmesterens fire børn. Det er dagen for Jan Trøjborgs bisættelsen, dagen for et sidste farvel.

Udenfor Klosterkirken følger hundredvis af borgere med via de højttalere, der er sat op i dagens anledning.

Nogle står med foldede hænder, andre med programmet for bisættelsen, der bærer et foto af Jan Trøjborgs ansigt.

- Det er ikke til at bære, at du ikke er her mere. Du var verdens bedste far. Vi savner dig, fortsætter sønnen, inden først Jan Trøjborgs søster og derefter hans kæreste tager over.

- Det er så hårdt nu. Ubærligt. Men jeg ville ikke have været vores tid foruden, siger Jan Trøjborgs kæreste og tilføjer, at parret havde talt om at stå sammen i kirken.

- Men ingen af os havde troet, at det skulle være sådan her.

Folkemængden er tydeligt berørt. Jan Trøjborg har i høj grad fået sat sit aftryk på byen, som han har været borgmester for siden 2005 og frem til sin pludselige død under en motionscykelløb i søndags.

- Alle i Horsens kender Jan. Han havde rigtig stor betydning for byen, og det er hårdt for os alle, når en så ung mand dør, siger Susanne Grønne, der er mødt op til bisættelsen med sin mand Erik Toft.

Parret står tæt, mens de synger med på den næste samle. "Tænk, at livet koster livet" er titlen, og i Susanne Grønnes blanke øjne er det tydeligt at se, at Jan Trøjborg var mere end blot en borgmester.

Da alle har sagt deres sidste ord, bæres kisten ud af kirken. Til tonerne af Frank Sinatras "I did it my way" tager Jan Trøjborg en sidste tur ned gennem de 12 røde faner, der er hejst for hans skyld.

På kisten ligger en stor buket røde roser - Socialdemokratiets varetegn - og familie, venner og byens borgere siger et sidste farvel, inden Jan Trøjborg køres væk.